Urheilu politiikan keppihevosena?

Urheilun ääni palaa pieneltä kesätauolta uudella jaksolla, jossa sukelletaan urheilupolitiikan maailmaan.

Usein tavataan sanoa, että urheilu ja politiikka eivät liity millään tavalla toisiinsa. Todellisuudessa urheilumaailmassa on politiikka monin eri keinoin mukana – haluttiin sitä tai ei. Joissain tapauksissa on ollut nähtävissä, että urheilua on käytetty välillisesti välineenä politiikan tekemiseen.

Viikon vieras on kansanedustaja Ilkka Kanerva, joka tunnetaan paitsi pitkän linjan poliitikkona, myös kokeneena urheiluvaikuttajana. Ansiolistalta löytyy muun muassa kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsenyys useammalta vuodelta sekä Suomen olympiakomitean varapuheenjohtajuus vuosina 1993-2008. Eikä pidä unohtaa Kanervan omaa yleisurheilu-uraa Lokalahden Leiskun riveissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s