Ammattilaisuudessa Veikkausliigan tulevaisuus?

Onko Veikkausliiga kasvattajasarja? Pitäisikö sen olla täysin ammattilaissarja? Onko ottelumanipulointi puheenaihe Veikkausliigassa? Viikon vieraana on FC Interin kapteeni Henri Lehtonen. Puhelinhaastattelussa ääneen pääsee jalkapalloon erikoistunut toimittaja Timo Innanen.

3 kommenttia artikkeliin ”Ammattilaisuudessa Veikkausliigan tulevaisuus?

 1. Väite podcastissa: Klubin avauskokoonpanossa MIFK vastaan 2.4 vain 2 suomalaista pelaajaa.

  Olenko ainoa, joka laskee Jalaston ja Alhon lisäksi Suomen passin omaavat Rexhebin ja Medon suomalaisiksi? Ensin mainittu kolunnut aikanaan junnumaajoukkueetkin. Miten määrittelette suomalaisuuden? Nykyäänkö jos sukunimi on vierasperäinen, lasketaan automaattisesti ulkomaalaiseksi? Vai onko podcastissä esiintyvien tietotaso vain näin puutteellista?

  Toteamus podcastissa: Epäsuorasti todetaan ottelumanipulointiin liittyen että sivurajaheitoista lyötäisiin Veikkausliigan kohdalla vetoa, toimittaja heittää 20.000€ summan ilmaan.

  Ei lyödä. Tämä on niin roskaa. Englannin Valioliigassa, UCL ja vastaavissa isoissa sarjoissa tälläisiä erikoisvetomuotoja tarjolla, ei kotoisassa Veikkausliigassa.

  Tykkää

  1. Kiitos palauttesta Antti!

   Emme missään vaiheessa luokitelleet ketään yksittäistä pelaajaa suomalaiseksi tai ulkomaalaiseksi. Tällainen luokittelu ei edusta arvomaailmaamme Urheilun äänessä.
   Podcastissa vieraana ollut Henri Lehtonen pohtii keskustelun lomassa:
   ”Jos nyt katsoo esimerkiksi HJK:n avausta sarja-avauksessa, niin siellä taisi olla kaksi tai kolme suomalaista avauksessa.”

   Keskustelu on tallennettu suorana, siitä ei ole leikattu lauseita eikä sanoja pois, eikä siihen ole lisätty jälkikäteen mitään. Editoinnissa on tehty normaali äänentasojen hiominen, lisäksi pidemmät ajatustauot ja häiritsevät yskähdykset on poistettu sujuvamman kuuntelun takaamiseksi.

   Keskustelun aikana ei ollut mahdollista alkaa tarkistaa yksittäisen ottelun kokoonpanoja ja miettiä suomalaisuuden määritelmää.

   Veikkausliiga on vetokohteena esimerkiksi Aasian markkinoilla. Siellä on mahdollista lyödä vetoa mitä moninaisemmista asioista, kuten vaikkapa ensimmäisen sivurajaheiton saamisesta.

   ystävällisesti:
   Urheilun ääni
   Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

   Tykkää

   1. Hei!

    Lyön vetoa ammatikseni ja tunnen Aasian vedonlyöntimarkkinat kohtalaisesti. Veikkausliigasta ei todellakaan ole kohteena esim. ensimmäistä sivurajaheittoa.

    Kuten aiemmin mainitsin, tälläisiä ”hupikohteita” kuten ensimmäistä rajaheittoa on tarjolla vain isojen liigojen kohdalla. Sielläkin nämä ovat nappikauppaa huomioiden markkinoiden kokonaiskoon, mutta toki kaikki on suhteellista. Veikkausliigasta voi pikkurahalla lyödä usein toki moninaisia hupivetoja, esim. ottelun ensimmäistä maalintekijää tai kulmapotkujen määrää. Ei kuitenkaan ensimmäistä sivurajaheittoa. Kukaan ei tälläiseen vetoon kuitenkaan toimittajan heittämää 20.000€ summaa saa pelattua.

    Oletan että olette tämän harhakäsityksen saaneet mediassa ainakin viime kesänä olleissa virheellisistä väitteistä, joissa toimittajat/”asiantuntijat” esittivät näin olevan. Tai sitten ette vain ole tehneet kotiläksyjänne.

    Ystävällisin terveisin,
    Antti Koivula

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s