Miksi fyysinen harjoittelu on peikko?

”Turvallinen voimaharjoittelu voidaan aloittaa jopa seitsemänvuotiaana.”

Viikon vieraana on naprapaatti Petteri Koski. Koski on vastannut mm. alppihiihtäjä Marcus Sandellin kuntotestauksesta. Koski opettaa naprapatiaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa Suomen ainoassa naprapatian AMK-koulutusohjelmassa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Miksi fyysinen harjoittelu on peikko?

  1. Miksi fyysinen laji on peikko?

    Ehkä se fyysisen harjoittelun alottaminen on vaikeinta. Se lähteminen sinne reenipaikalle hikoilemaan on vaikein ja aivot tai ehkä enemmänkin psyyke taistelee sitä tulevaa kropan rasittamista vastaan. Mielummin istuis kotona pehmees sohvas ja kattois vaikka koripalloo. Itse reenaaminen kun paikalle pääsee on jo puoliksi tehty kun on saapunut paikalle eli vaikein osa takana, se lähteminen. Sitten sitä seuraa itse reeni. Psyyke taistelee myös sitäkin vastaan kun aivot mielummin ois lepotilassa, etenkin jos ei ole tottunut rasitukseen tai on muuten vain laiska. Itse reeni on myös yhtä haasteellinen kuin sinne lähteminen, riippuen tietty ihmisen fyysisestä kunnosta. Mutta reenin pystyy vetämään kunnialla loppuun jos pääkoppa on kunnossa. Kovaa reeniä pysyyy kuka vain, jos ei vaan anna periksi. Se vaihe kun reenaat ja pääkoppa huutaa että ei jaksa, luovuta, niin se on se hetki jolloin suuri osa luovuttaa kun pitäis pyrkiä vielä vähän edes jatkamaan. Periksiantamattomuus on tärkeää jos haluaa tuloksia ja fyysinen rasitus on peikko koska ihmismieli on heikko. Me luovutetaan liian helposti, heti kun tulee vaikeaa eli tässä tapauksessa fyysisessä rasituksessa. Me ollaan liian mukavuudenhalusia ja ei oikein tahdota muistaa että ei niitä tuloksia ilman hikeä tule ja sinne pääsee vain jos pystyy sitä omaa psyykettä ja asennetta muutamaan sen liikkumisen suhteen. Kiitos ja hyvää viikonloppua.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s